Kontroll og service av håndslukkere

Drop-in ved kontroll og/eller service

Vi utfører service og kontroll av håndslokkere for både privatpersoner og bedrifter i vårt godkjente verksted i Peckels gate 4B på Vestsiden i Kongsberg. Det er bare å ta med deg apparatet ditt , så hjelper vi deg her i våre lokaler. Det er ikke behov for å ringe å avtale, vi har drop-in på disse tjenestene.

En faglig kontroll utføres av fagpersoner som er godkjent av Rådet for vedlikehold av brannslokkemateriell. Du finner Vekter og Alarmservice sin godkjenning her: Kompetente virksomheter 

Vi har fokus på brannsikkerhet og har derfor flere medarbeidere med godkjente kurs innen service av slokkerutstyr.

Håndslokkere har en gyldighetstid før det kreves enten service eller kontroll av fagpersoner. Mange tror at de må kjøpe nye slokkere, men i de fleste tilfeller kan man utføre service eller kontroll på apparatet, som er både billigere og mer miljøvennlig. Du finner produksjonsdato inngravert i håndslokkeren.

  • Pulver: Apparater med pulver skal til kontroll hvert 5. år og på utvidet kontroll og service hvert 10. år
  • Skum: Apparater med skum skal til kvalifiserte fagpersoner for kontroll, utvidet kontroll og service hvert 5. år.
  • F-500 håndslokker følger intervallene til skum, men det er viktig å tenke på at den ikke er godkjent som eneste slokkemiddel i bolig.

Når en håndslokker har hatt en godkjent kontroll/service skal det alltid være påført en etikett som viser at dette har blitt utført og av hvem som har utført kontrollen/servicen. Ved utført service vil apparatet ha en halsring med påført G-nummer for bedriften, samt dato og år for utførelse.

Håndslokkeren blir plombert, og disse er i bestemte farger basert på årstall. Fargen for 2022 er gul. Fargen på plomberingen vil være som følger:

  • 2023 grønn
  • 2024 blå

Ta med dine håndslokkere til butikken vår i Peckels gate 4B, så hjelper vi deg med å finne ut om du trenger service eller kontroll, og hjelper deg med å få utført vedlikeholdet som det er behov for. 

Har du spørsmål eller ønsker å bestille tjenester? Send oss en beskjed så tar vi kontakt snarlig.

Kontaktskjema

    at innsendte skjemaopplysningene lagres på vekterogalarmservice.no sin server og Vekter og Alarmservice sine datalagringssystemer, og at jeg til en hver tid kan kontakte Vekter og Alarmservice for å få disse slettet. Les mer om personvern på www.vekterogalarmservice.no/personvern
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.