Unngå frekke innbrudd i sommer

Med boligalarm kan du koble av mens vi kobler på.
Uansett om du skal være borte i flere uker eller bare over helgen kan det være lurt å ta en gjennomgang av boligen. Ved noen enkle grep kan risikoen for innbrudd reduseres betraktelig. I følge Politiet er boligalarm en av årsakene til at antall anmeldelser av grove tyverier har gått betraktelig ned det siste året. I Sector Alarm og Vekter og Alarmservice er vi alltid på vakt dersom noe skulle skje, slik at du kan nyte late sommerdager uansett hvor i verden du befinner deg.

Gode råd om sikkerhetGjennomfør en sikkerhetssjekk før ferien

For å avverge boliginnbrudd, bør det se ut som om dere er hjemme. Det kan være smart å samarbeide med naboen om vanning og tømming av postkassen. Kast gjerne litt søppel i søppelkassen deres også, dermed blir det ikke så tydelig at naboen ikke er hjemme. Det kan også være en ide å låne bort parkeringsplassen på gårdsplassen til naboen når du er bortreist.

Sector Alarms råd for boligsikring før du reiser bort:

 • Lås vinduer og dører
 • Skjul verdifulle gjenstander
 • Stopp post og aviser. En overfylt postkasse er en direkte invitasjon til tyver.
 • Ikke la søppelkassen stå tom.
 • Fjern stiger og liknende
 • Gjør en avtale med naboen slik at dere passer på hverandres boliger. Plenen bør klippes og blomstene vannes.
 • Husk å variere belysningen. Det kan du gjøre med SmartPlugger, klokkebryter eller fotoceller.
 • Ha forsikringsgodkjente låser på ytterdører og spesielt utsatte vinduer.
 • Monter forsikringsgodkjent alarm.
 • Bruk alarmen – både når du er hjemme og når du er borte
 • Bruk et fotoapparat eller et videokamera og lag en oversikt over verdigjenstandene dine. Merk dem. Lagre bildene dine. Oppbevar de mest verdifulle gjenstandene i bankboks.
 • Husk å koble fra og stenge gassflasken til grillen. Plasser gjerne gassflasken i en låst garasje

Ferietid er høysesong
Flere og flere tar grep for å gjøre hjemmet sikrere for tyveri. -Markedet for boligalarm har generelt hatt en vekst de siste årene. Hvert år ser vi også en markant økning i salget de siste månedene før sommerferien, sier Skeisvoll. -Vi erfarer også at ferietid er høysesong for innbruddstyver. Står det to hus tomme, velger tyvene «alltid» huset uten alarm.

Stjeler mens du sover
I dag er det over 430 000 boliger i Norge som er sikret med boligalarm tilknyttet en alarmstasjon. Det er imidlertid mange som ikke bruker alarmen om natten, i god tro om innbruddstyver ikke bryter seg inn i boliger med mennesker i. Dette er dessverre ikke tilfellet.

– Dessverre skjer det også innbrudd når folk er hjemme og når de sover. Vi anbefaler derfor å bruke alarmen, ikke bare når man reiser bort, men også når man er hjemme. Alle alarmer kan skreddersys med såkalt «skallsikring» slik at man fritt kan bevege seg selv når alarmen er aktiv, sier administrerende direktør Viggo Skeisvoll i Sector Alarm. Vi ser også at stadig flere innbrudd skjer i 2. etasje. Ikke gjør det enkel for tyvene. Et godt råd er derfor å rydde bort stiger og verktøy inn i garasjen eller lås den fast, slik at utstyret ikke blir et hjelpemiddel for å gjøre innbrudd.

Boligalarm og sikringstiltak virker preventivt
Politiets straffesakstall for 2016 viser at antall anmeldelser for grove tyverier fra bolig har gått jevnt nedover de siste fem årene. I rapporten uttaler Politiet at økt anskaffelse av boligalarm og andre sikringstiltak kan forklare noe av reduksjonen for grovt tyveri fra bolig. Politioverbetjent Stig Vasbø, som er leder for etterretnings- og vinningsavsnittet på Majorstua politistasjon i Oslo støtter dette. -Vår erfaring er at en boligalarm har en forebyggende effekt og i tillegg bidrar til at de kriminelle er meget kort tid på åstedet når boligalarmen går. Boligalarm er bra i forhold til dokumentasjon, for å sikre riktig tidspunkt for en hendelse og sist, men ikke minst at politiet raskt kommer til åstedet.

Se flere tips her