Verneverdige trehusbebyggelsen i Kongsberg

Det er ikke nok med én røykvarsler i hver boenhet lenger. Nå skal man han minst én enhet i hver etasje. Et sted i byen hvor brannsikkerheten er tatt på alvor, er den verneverdige trehusbebyggelsen i Kongsberg.

– I 2009 fikk vi en million kroner av riksantikvaren, og så fikk vi ytterligere midler på 500.000 kroner. Pengene er nå brukt på brannsikringen, bekrefter Erik Rognli, vara brannsjef hos Kongsberg Brann og Redning.

– I 2009 fikk vi en million kroner av riksantikvaren, og så fikk vi ytterligere midler på 500.000 kroner. Pengene er nå brukt på brannsikringen, bekrefter Erik Rognli.

Hittil har 152 boliger takket ja til et gratis og helt moderne brannalarmanlegg fra Sector Alarm.

Kongsberg Brann og Redning har inngått avtale om utrykning på alle brannalarmer fra Sector Alarm i Kongsberg-området. Vekter og Alarmservice AS som er Sector Alarm sin lokale partner på Kongsberg er svært fornøyd med avtalen.

– På vegne av byens innbyggere er vi veldig glad for at Kongsberg Brann og Redning sikrer rask utrykning dersom vi får inn brannsignaler fra en bolig. Vi ser at tiden er den viktigste ressursen for å bevare verdier. Vær forsiktig med levende lys, så ønsker vi alle en god og fredfull førjulstid, forteller Gry Pedersen fra Vekter og Alarmservice.